IMPERIUM

VESTI

Treće zlato Nadice Božanić

08.03.2020. | Vesti

Sofija, 03. mart 2020. – Tekvondistkinja Nadica Božanić osvojila je zlatnu medalju na takmičenju G1 klase Sofia Open u Bugarskoj. Ona je u finalu pobedila mađaricu Csenge Patakfalvy sa 21 : 1.

Prethodno se Božanićeva istakla u prvom kolu turnira pobedivši grkinju Mariu Arslanoglu sa 22 : 2, a potom i u drugom kolu, kada je deklasirala grkinju Adrianu Asprogeraku sa 27 : 6.

Pobeda u Bugarskoj je Nadici donela novih 10 bodova na svetskoj i olimpijskoj listi. Božanićeva iz Bugarske poručuje da je presrećna rezultatima:

Već sledeći vikend nas očekuje Belgija open. Nadam se da ćemo ostati fokusirani i da ćemo dati maksimum kao i na dosadašnjim turnirima. Zahvalila bih pomoćnom treneru Danilu Vukeliću koji mi je pomogao da smislimo taktiku za svaku protivnicu, treneru Jugoslavu Nastasiću i klubu TK Imperium, kondicionom treneru Vladi Radojičiću i psihologu Borisu Stankoviću. A za neprestanu podršku, zahvaljujem mojoj porodici i dečku.”

Trener Nadice Božanić i TK Imperium Jugoslav Nastasić zadovoljan je Nadicinim uspehom u Sofiji i, kako kaže, njenim sveukupnim rezultatima ove sezone na turnirima G1 i G2 klase:

Ovo je sjajan početak sezone sa osvojenih 40 bodova za samo tri nedelje! Nadam se da ćemo i sledećeg vikenda nastaviti u ovako dobrom ritmu na jednom od najtežih turnira u sezoni, na Belgia Open G2.”

Nastasić je zahvalio na podršci srpskom Ministarstvu omladine i sporta, Tekvondo asocijaciji Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije i Dragani Belojević iz Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. 

Podeli

Najnovije vesti

2. Sparta challenge

Nakon letnje pauze nas tim je započeo drugi deo sezone na 2. Sparta challenge održanom u Novom Sadu. Tim Imperium predstavljali su 8 takmičara i svi se kući vraćaju sa medaljama.Osvojili smo 4 zlata, 2 srebra I 2 bronze. Čestitamo takmičarima I nastavljamo dalje u...

Kup Srbije za kadete 2023

Na kupu Srbije za kadete održanom u Vršcu naš tim je učestvovao sa šest takmičara. Osvojili smo pet medalja. Čestitamo svim takmičarima na izuzetnoj borbenosti. Medalje su osvojili:1. Nina Mihajlovic 🥇2. Martina Kokotović 🥈3. Zorana Veljković 🥈4. Jana Bursać 🥈5. Jovan...

Evropsko juniorsko prvenstvu u Talinu

Na upravo završenom evropskom juniorskom prvenstvu u Talinu - takmičarka našeg kluba Nina Stojanović - osvojila je peto mesto ! Bravo Nina - idemo još jače sledeće sezone !!!

Pripreme za evropsko prvenstvo

Clanice naseg kluba Nina Stojanović i Zorana Veljković - uspešno su zavrsile pripreme za evropsko prvenstvo na kampu reprezentacije u Vrscu!

Kamp za mlade takmičare Beograda

U organizaciji Beogradske tekvondo asocijacije u Krupnju se u periodu 30.07.-07.08.2023. održava kamp za mlade takmičare Beograda. Na ovom kampu naš klub predstavljaju kadetkinja Jana Bursać i pionirke Teodora Janković i Milica Milisavljević. Želimo im lep provod na...

Blog

Takmičarska trema

Da li ti se pred takmičenje dlanovi znoje i imaš čudan osećaj u stomaku? Da li ti srce lupa kao ludo i imaš osećaj kao da ne možeš da nadišeš dovoljno vazduha? Da li ti kroz glavu prolazi hiljade misli? Da li danima pre takmičenja razmišljaš o tome kakav ćeš biti i...

Instagram