IMPERIUM

VESTI

Treće zlato Nadice Božanić

08.03.2020. | Vesti

Sofija, 03. mart 2020. – Tekvondistkinja Nadica Božanić osvojila je zlatnu medalju na takmičenju G1 klase Sofia Open u Bugarskoj. Ona je u finalu pobedila mađaricu Csenge Patakfalvy sa 21 : 1.

Prethodno se Božanićeva istakla u prvom kolu turnira pobedivši grkinju Mariu Arslanoglu sa 22 : 2, a potom i u drugom kolu, kada je deklasirala grkinju Adrianu Asprogeraku sa 27 : 6.

Pobeda u Bugarskoj je Nadici donela novih 10 bodova na svetskoj i olimpijskoj listi. Božanićeva iz Bugarske poručuje da je presrećna rezultatima:

Već sledeći vikend nas očekuje Belgija open. Nadam se da ćemo ostati fokusirani i da ćemo dati maksimum kao i na dosadašnjim turnirima. Zahvalila bih pomoćnom treneru Danilu Vukeliću koji mi je pomogao da smislimo taktiku za svaku protivnicu, treneru Jugoslavu Nastasiću i klubu TK Imperium, kondicionom treneru Vladi Radojičiću i psihologu Borisu Stankoviću. A za neprestanu podršku, zahvaljujem mojoj porodici i dečku.”

Trener Nadice Božanić i TK Imperium Jugoslav Nastasić zadovoljan je Nadicinim uspehom u Sofiji i, kako kaže, njenim sveukupnim rezultatima ove sezone na turnirima G1 i G2 klase:

Ovo je sjajan početak sezone sa osvojenih 40 bodova za samo tri nedelje! Nadam se da ćemo i sledećeg vikenda nastaviti u ovako dobrom ritmu na jednom od najtežih turnira u sezoni, na Belgia Open G2.”

Nastasić je zahvalio na podršci srpskom Ministarstvu omladine i sporta, Tekvondo asocijaciji Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije i Dragani Belojević iz Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. 

Podeli

Najnovije vesti

Polaganje “Jun 2020” uspešno zavšeno

Tokom protekle nedelje, održano je polaganje za više pojaseve u okviru svih sekcija Tekvondo kluba Imperium. Uprkos neočekivanoj dvomesečnoj pauzi, usled pandemije korona virusa, svi polagači pokazali su zavidan nivo znanja i uvežbanosti. Na polaganje je izašlo ukupno...

Pet medalja prvog dana Sofia Open-a

Prvog takmičarskog dana Sofia Open, takmičari TK Imperium ostvarili su odlične rezultate osvojivši tri srebrne i dve bronzane medalje.  Srebrne medalje osvojili su Sergej Milanović u kategoriji kadeta do 65kg, Lazar Tomić u kategoriji kadeta do 57kg i Nina Stojanović...

Nadica zlatna i u Hamburgu

Tekvondistkinja Nadica Bozanić osvojila je zlatnu medalju na turniru G2 klase Germany Open 2020, u Hamburgu. Nadica je u finalu savladala Litvanku Jolantu Tarvidu rezultatom 8:3, a pobedom je dokazala kako je zasluženo jedna od najboljih takmičarki tekvondoa u svetu.

Na dva fronta u istom danu

Na dan nastupa Nadice Božanić i Dušana Božanića  na German Open G2 u Hamburgu, u Sportskoj hali “Ranko Žeravica” u Beogradu, održan je 16. Omega kup. Tradicionalno prvi domaći turnir u godini okupio je preko 600 takmičara iz zemlje i okruženja u nadmetanjima u borbama i formama.

Nadica Božanić zlatna i u novoj sezoni

Takmičarka tekvondo kluba “Imperium” i reprezentacije Srbije,  Nadica Božanić, osvojila je u Ljubljani zlatnu medalju na tekvondo turniru Slovenia Open 2020. Božanićeva je u finalu pobedila takmičarku Crne Gore, Teodoru Mitrović sa više od 20 poena razlike (23-2).

Blog

Takmičarska trema

Da li ti se pred takmičenje dlanovi znoje i imaš čudan osećaj u stomaku? Da li ti srce lupa kao ludo i imaš osećaj kao da ne možeš da nadišeš dovoljno vazduha? Da li ti kroz glavu prolazi hiljade misli? Da li danima pre takmičenja razmišljaš o tome kakav ćeš biti i...

Instagram