IMPERIUM

O KLUBU

ISTORIJA

Tekvondo klub Imperium osnovan je 17.04.2000. godine u Beogradu. Osnivač  i glavni trener kluba je Jugoslav Nastasić, majstor tekvondoa 5. DAN, diplomirani profesor sporta i fizičkog vaspitanja i trener juniorske reprezentacije Srbije.

Od samog početka, klub je posvećen radu sa najmlađima, kroz vežbanje i učenje, kako tradicionalnog, tako i sportskog (takmičarskog) tekvondoa.

Ozbiljan pristup i požrtvovan rad ubrzo daju rezultate, tako da prve medalje i trofeji počinju da pristižu već na prvim takmičenjima, a klub polako staje rame uz rame sa najvećim klubovima u Beogradu i Srbiji.

Tokom narednih godina, takmičari Tekvondo kluba Imperium ostvarili su mnoge zapažene rezultate i osvojili veliki broj medalja i trofeja na domaćim i inostranim turnirima. Prvi u nizu svetskih rezultata ostvaren je 2015. godine, kada takmičarka kluba, Nadica Božanić, osvaja zlatnu medalju na evropskom kadetskom prvenstvu u Strazburu, da bi par meseci kasnije osvojila i srebrnu medalju na svetskom kadetskom prvenstvu u Koreji. Kontinuitet vrhunskih rezultata nastavlja se 2016. još jednom zlatnom medaljom na evropskom kadetskom prvenstvu u Bukureštu (Dušan Božanić) i 2017. bronzanom medaljom na evropskom kadeskom prvenstvu u Budimpešti (Sandra Stamevski). Predan, stručan i  naporan rad  kulminira 2018. godine – kada su osvojene četiri velike svetske medalje, od kojih je srebro Nadice Božanić na Olimpijskim igrama mladih, ušlo u istoriju kao prva medalja srpskog tekvondoa na ovom prestižnom takmičenju. Takođe, iste godine, po izboru Olimpijskog komiteta, Nadica Božanić biva proglašena za najboljeg mladog sportistu Republike Srbije. Na svetskom juniorskom prvenstvu u Tunisu, osvojene su dve medalje – zlatna (Nadica Božanić) i bronzana (Dušan Božanić), dok je Marko Hreljac osvojio bronzanu medalju na evropskom kadetskom prvenstvu u Španiji. U 2019. godini tradiciju osvajanja velikih medalja nastavlja Dušan Božanić bronzanom medaljom na evropskom juniorskom prvenstvu u Španiji, kao i Nadica Božanić prvom seniorskom medaljom u istoriji kluba – srebrom na seniorskom prvenstvu Evrope u Dablinu.

Danas je klub organizovan prema visokim svetskim standardima. Treninzi se održavaju na 4 lokacije, 3 u Beogradu i 1 u Novoj Pazovi (Tekvondo klub Imperium Pazova), a pored glavnog trenera treninge vode i mladi, školovani treneri, ponikli u klubu. U bogatoj riznici trofeja i medalja, nalazi se i 1 medalja sa Olimpijskih igara mladih, 3 medalje sa svetskih prvenstava, 6 medalja sa evropskih prvenstava, preko 50 medalja sa balkanskih prvenstava i međunarodnih turnira G klase, kao i stotine medalja sa prvenstava Srbije i domaćih turnira.

Trenutno u klubu treniraju 2 pionirska, 5 kadetskih, 2 juniorska i 3 seniorska reprezentativca Srbije. Takodje , pored glavnog trenera profesora  Jugoslava Nastasića koji je ujedno i juniorski trener reprezentacije Srbije – u klubu rade i Danilo Vukelić – trener pionirske reprezentacije kao i  Nikola Dević – trener  beogradske tekvondo asocijacije .