IMPERIUM

VESTI

Težak početak sezone

18.02.2020. | Vesti

Takmičari TK Imperium završili su takmičenje na 5. President kupu, ovaj put, nažalost, bez odličja.

Naši mladi takmičari nisu uspeli da se izbore za bolji plasman u paklenoj konkurenciji. Nadičina kategorija brojala je 33, a Dušanova čak 57 takmičara.

I pored velike želje i borbenosti, nedovoljno oporavljena od virusne prehlade, Nadica nije uspela da pruži svoj maksimum i da savlada protivnicu iz Letonije. Uz to treba dodati da su postojali brojni problemi sa opremom, kako na njenom meču, tako i tokom čitavog turnira.

Dušan se nakon ubedljive pobede nad protivnikom iz Italije (27:4), susreo sa Šveđaninom, jednim od najozbiljnijih kandidata za medalju, i u izuzetno napetom i neizvesnom meču, nažalost izgubio na zlatan bod.

– Početak sezone je uvek težak i takmičari još uvek traže pravu formu. Virusne prehlade i problemi sa elektronikom su nam ovaj put odmogli da osvojimo neko od odličja. Ipak, nadam se da će nas ovo samo više motivisati da već sledećeg vikenda, na Slovenia Open-u, postignemo mnogo bolje rezultate – Izjavio je glavni trener TK Imperium – Jugoslav Nastasić.

Prilika za popravni je već za nekoliko dana, kada će znatno brojnija ekipa TK Imperium nastupiti na G1 turniru Slovenia Open u Ljubljani.

Podeli

Najnovije vesti

Polaganje “Jun 2020” uspešno zavšeno

Tokom protekle nedelje, održano je polaganje za više pojaseve u okviru svih sekcija Tekvondo kluba Imperium. Uprkos neočekivanoj dvomesečnoj pauzi, usled pandemije korona virusa, svi polagači pokazali su zavidan nivo znanja i uvežbanosti. Na polaganje je izašlo ukupno...

Treće zlato Nadice Božanić

Tekvondistkinja Nadica Božanić osvojila je zlatnu medalju na takmičenju G1 klase Sofia Open u Bugarskoj. Ona je u finalu pobedila mađaricu Csenge Patakfalvy sa 21 : 2.

Pet medalja prvog dana Sofia Open-a

Prvog takmičarskog dana Sofia Open, takmičari TK Imperium ostvarili su odlične rezultate osvojivši tri srebrne i dve bronzane medalje.  Srebrne medalje osvojili su Sergej Milanović u kategoriji kadeta do 65kg, Lazar Tomić u kategoriji kadeta do 57kg i Nina Stojanović...

Nadica zlatna i u Hamburgu

Tekvondistkinja Nadica Bozanić osvojila je zlatnu medalju na turniru G2 klase Germany Open 2020, u Hamburgu. Nadica je u finalu savladala Litvanku Jolantu Tarvidu rezultatom 8:3, a pobedom je dokazala kako je zasluženo jedna od najboljih takmičarki tekvondoa u svetu.

Na dva fronta u istom danu

Na dan nastupa Nadice Božanić i Dušana Božanića  na German Open G2 u Hamburgu, u Sportskoj hali “Ranko Žeravica” u Beogradu, održan je 16. Omega kup. Tradicionalno prvi domaći turnir u godini okupio je preko 600 takmičara iz zemlje i okruženja u nadmetanjima u borbama i formama.

Blog

Takmičarska trema

Da li ti se pred takmičenje dlanovi znoje i imaš čudan osećaj u stomaku? Da li ti srce lupa kao ludo i imaš osećaj kao da ne možeš da nadišeš dovoljno vazduha? Da li ti kroz glavu prolazi hiljade misli? Da li danima pre takmičenja razmišljaš o tome kakav ćeš biti i...

Instagram