IMPERIUM

VESTI

Nadica zlatna i u Hamburgu

03.03.2020. | Vesti

Hamburg, 29. februar 2020. – Zlato i 20 bodova za Nadicu u Nemačkoj!
Tekvondistkinja Nadica Bozanić osvojila je zlatnu medalju na turniru G2 klase Germany Open 2020, u Hamburgu. Nadica je u finalu savladala Litvanku Jolantu Tarvidu rezultatom 8:3, a pobedom je dokazala kako je zasluženo jedna od najboljih takmičarki tekvondoa u svetu.

Božanićeva je u Nemačkoj zauzela prvo mesto posle izuzetne borbe protiv Tarvideve, od koje je pre samo dve nedelje izgubila u Helsinburgu na kupu President. Prethodno je sa 20 poena razlike dobila takmičarke iz Poljske i Nemačke, da bi u polufinalu pobedila Nigerijku rezultatom 17:7.

Nadica kaže kako je na Germany Open otišla rešena da nastavi zlatni niz:

“Hamburg je bio tačka ključanja! Konkurencija je bila vrhunska, što današnju pobedu čini posebno značajnom. Presrećna sam medaljom i duplim bodovima koje nosi za svetsku i olimpijsku listu. Protivnice su bile dobre. Moj trener Jugoslav Nastasić i ja spremili smo taktiku za svaku borbu i pobedili smo. Moja najdraža borba bila je finalna, u kojoj sam uspela da pobedim takmičarku koja me je izbacila u prvom kolu na Prezidentu. Zahvaljujem klubu TK Imperium, matičnom treneru Jugoslavu Nastasiću, pomoćnom treneru Danilu Vukeliću, ali i ostaktu tima – kondicionom treneru Vladi Radojčiću, psihologu Borisu Stankoviću i bratu Dušanu. Veliko hvala mojoj porodici i dečku za neprestanu podršku i bodrenje.”

Nadicin trener Jugoslav Nastasić podseća da je zlato iz Hamburga najnovije u nizu osvojenih odličja posle osvojenog zlata u Sloveniji pre sedam dana:

“Prezadovoljan sam rezultatima koje Nadica ostvaruje u kontinuitetu. Vanserijski je motivisana, a fizički je odlično pripremljena. Uzeli smo 20 novih bodova i nadam se da ćemo obezbediti drugu poziciju na svetskoj listi pred Evropsko prvenstvo u maju, u Zagrebu.”

Nastasić se osvrnuo i na plasman Dušana Božanića, koji je, inače, Nadicin brat i takođe jedan od najboljih takmičara TK Imperium:

“Čestitam Dušanu na novim osvojenim bodovima u kategoriji do 68 kilograma. Posle prvog pređenog kola, on je izgubio sudijskom odlukom u meču u kojem je bio daleko bolji od svog protivnika.”

Glavni trener Imperiuma zahvaljuje na podršci srpskom Ministarstvu omladine i sporta, Tekvondo asocijaciji Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije i gradskoj sekretarki za omladinu i sport Dragani Belojević.

Nadicu Božanić očekuje još nekoliko nastupa na značajnim evropskim turnirima pre učešća na Evropskom seniorskom prvenstvu u maju, u Zagrebu.

Podeli

Najnovije vesti

2. Sparta challenge

Nakon letnje pauze nas tim je započeo drugi deo sezone na 2. Sparta challenge održanom u Novom Sadu. Tim Imperium predstavljali su 8 takmičara i svi se kući vraćaju sa medaljama.Osvojili smo 4 zlata, 2 srebra I 2 bronze. Čestitamo takmičarima I nastavljamo dalje u...

Kup Srbije za kadete 2023

Na kupu Srbije za kadete održanom u Vršcu naš tim je učestvovao sa šest takmičara. Osvojili smo pet medalja. Čestitamo svim takmičarima na izuzetnoj borbenosti. Medalje su osvojili:1. Nina Mihajlovic 🥇2. Martina Kokotović 🥈3. Zorana Veljković 🥈4. Jana Bursać 🥈5. Jovan...

Evropsko juniorsko prvenstvu u Talinu

Na upravo završenom evropskom juniorskom prvenstvu u Talinu - takmičarka našeg kluba Nina Stojanović - osvojila je peto mesto ! Bravo Nina - idemo još jače sledeće sezone !!!

Pripreme za evropsko prvenstvo

Clanice naseg kluba Nina Stojanović i Zorana Veljković - uspešno su zavrsile pripreme za evropsko prvenstvo na kampu reprezentacije u Vrscu!

Kamp za mlade takmičare Beograda

U organizaciji Beogradske tekvondo asocijacije u Krupnju se u periodu 30.07.-07.08.2023. održava kamp za mlade takmičare Beograda. Na ovom kampu naš klub predstavljaju kadetkinja Jana Bursać i pionirke Teodora Janković i Milica Milisavljević. Želimo im lep provod na...

Blog

Takmičarska trema

Da li ti se pred takmičenje dlanovi znoje i imaš čudan osećaj u stomaku? Da li ti srce lupa kao ludo i imaš osećaj kao da ne možeš da nadišeš dovoljno vazduha? Da li ti kroz glavu prolazi hiljade misli? Da li danima pre takmičenja razmišljaš o tome kakav ćeš biti i...

Instagram