IMPERIUM

VESTI

Nadica zlatna i u Hamburgu

03.03.2020. | Vesti

Hamburg, 29. februar 2020. – Zlato i 20 bodova za Nadicu u Nemačkoj!
Tekvondistkinja Nadica Bozanić osvojila je zlatnu medalju na turniru G2 klase Germany Open 2020, u Hamburgu. Nadica je u finalu savladala Litvanku Jolantu Tarvidu rezultatom 8:3, a pobedom je dokazala kako je zasluženo jedna od najboljih takmičarki tekvondoa u svetu.

Božanićeva je u Nemačkoj zauzela prvo mesto posle izuzetne borbe protiv Tarvideve, od koje je pre samo dve nedelje izgubila u Helsinburgu na kupu President. Prethodno je sa 20 poena razlike dobila takmičarke iz Poljske i Nemačke, da bi u polufinalu pobedila Nigerijku rezultatom 17:7.

Nadica kaže kako je na Germany Open otišla rešena da nastavi zlatni niz:

“Hamburg je bio tačka ključanja! Konkurencija je bila vrhunska, što današnju pobedu čini posebno značajnom. Presrećna sam medaljom i duplim bodovima koje nosi za svetsku i olimpijsku listu. Protivnice su bile dobre. Moj trener Jugoslav Nastasić i ja spremili smo taktiku za svaku borbu i pobedili smo. Moja najdraža borba bila je finalna, u kojoj sam uspela da pobedim takmičarku koja me je izbacila u prvom kolu na Prezidentu. Zahvaljujem klubu TK Imperium, matičnom treneru Jugoslavu Nastasiću, pomoćnom treneru Danilu Vukeliću, ali i ostaktu tima – kondicionom treneru Vladi Radojčiću, psihologu Borisu Stankoviću i bratu Dušanu. Veliko hvala mojoj porodici i dečku za neprestanu podršku i bodrenje.”

Nadicin trener Jugoslav Nastasić podseća da je zlato iz Hamburga najnovije u nizu osvojenih odličja posle osvojenog zlata u Sloveniji pre sedam dana:

“Prezadovoljan sam rezultatima koje Nadica ostvaruje u kontinuitetu. Vanserijski je motivisana, a fizički je odlično pripremljena. Uzeli smo 20 novih bodova i nadam se da ćemo obezbediti drugu poziciju na svetskoj listi pred Evropsko prvenstvo u maju, u Zagrebu.”

Nastasić se osvrnuo i na plasman Dušana Božanića, koji je, inače, Nadicin brat i takođe jedan od najboljih takmičara TK Imperium:

“Čestitam Dušanu na novim osvojenim bodovima u kategoriji do 68 kilograma. Posle prvog pređenog kola, on je izgubio sudijskom odlukom u meču u kojem je bio daleko bolji od svog protivnika.”

Glavni trener Imperiuma zahvaljuje na podršci srpskom Ministarstvu omladine i sporta, Tekvondo asocijaciji Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije i gradskoj sekretarki za omladinu i sport Dragani Belojević.

Nadicu Božanić očekuje još nekoliko nastupa na značajnim evropskim turnirima pre učešća na Evropskom seniorskom prvenstvu u maju, u Zagrebu.

Podeli

Najnovije vesti

BRONZA SIJA KAO ZLATO

Prvog dana Evropskog prvenstva do 21 godine u Talinu u Estoniji, takmičarka našeg kluba Nadica Božanić, osvojila je prvu medalju za Srbiju u kategoriji do 73kg. U prvom kolu, Nadica je lako savladala takmičarku iz Turske Uzuncarad Jaran, rezultatom 22:13, da bi u...

Prvenstvo Beograda 2021.

U Beogradu 19. 06. 2021. godine održano je "Prvenstvo Beograda 2021." . Na ovom takmičenju, koje je okupilo 391 takmičara iz 15 beogradskih klubova, članovi našeg kluba zabeležili su sledeće rezultate: Ekipni plasman u BORBAMA:  Ekipno 3. mesto u seniorima A klase,...

Imperium Pazova Open

U Novoj Pazovi, 05. 06. 2021. naš klub je organizovao takmičenje pod nazivom " Imperium Pazova Open" na kom je nastupilo 527 takmičara iz 37 klubova i 4 zemlje iz regiona! Na ovom takmičenju, takmičari našeg kluba zabeležili su sledeće rezultate: Borbe ( kyrogi ):...

Prvenstvo Srbije – seniori i paratekvondo

U Kragujevcu, 23. 05. 2021. održano je "Prvenstvo Srbije - seniori i paratekvondo ". Na ovom takmičenju, koje je okupilo 110 takmičara iz 34 kluba nastupio je i tim TK  "Imperium" . Takmičari našeg kluba zabeležili su sledeće rezultate: Dušan Božanić, senior A klasa -...

5. Asteriks kup

U Nišu 22.05.2021. održan je 5. Asteriks kup. Na ovom međunarodnom turniru koji je okupio 864 takmičara i 97 klubova iz 18 zemalja nastupio je i tim TK "Imperium". Takmičari našeg kluba zabeležili su sledeće rezultate: Nina Stojanović, kadet A klasa - prvo mesto,...

Blog

Takmičarska trema

Da li ti se pred takmičenje dlanovi znoje i imaš čudan osećaj u stomaku? Da li ti srce lupa kao ludo i imaš osećaj kao da ne možeš da nadišeš dovoljno vazduha? Da li ti kroz glavu prolazi hiljade misli? Da li danima pre takmičenja razmišljaš o tome kakav ćeš biti i...

Instagram