IMPERIUM

VESTI

Nadica zlatna i u Hamburgu

03.03.2020. | Vesti

Hamburg, 29. februar 2020. – Zlato i 20 bodova za Nadicu u Nemačkoj!
Tekvondistkinja Nadica Bozanić osvojila je zlatnu medalju na turniru G2 klase Germany Open 2020, u Hamburgu. Nadica je u finalu savladala Litvanku Jolantu Tarvidu rezultatom 8:3, a pobedom je dokazala kako je zasluženo jedna od najboljih takmičarki tekvondoa u svetu.

Božanićeva je u Nemačkoj zauzela prvo mesto posle izuzetne borbe protiv Tarvideve, od koje je pre samo dve nedelje izgubila u Helsinburgu na kupu President. Prethodno je sa 20 poena razlike dobila takmičarke iz Poljske i Nemačke, da bi u polufinalu pobedila Nigerijku rezultatom 17:7.

Nadica kaže kako je na Germany Open otišla rešena da nastavi zlatni niz:

“Hamburg je bio tačka ključanja! Konkurencija je bila vrhunska, što današnju pobedu čini posebno značajnom. Presrećna sam medaljom i duplim bodovima koje nosi za svetsku i olimpijsku listu. Protivnice su bile dobre. Moj trener Jugoslav Nastasić i ja spremili smo taktiku za svaku borbu i pobedili smo. Moja najdraža borba bila je finalna, u kojoj sam uspela da pobedim takmičarku koja me je izbacila u prvom kolu na Prezidentu. Zahvaljujem klubu TK Imperium, matičnom treneru Jugoslavu Nastasiću, pomoćnom treneru Danilu Vukeliću, ali i ostaktu tima – kondicionom treneru Vladi Radojčiću, psihologu Borisu Stankoviću i bratu Dušanu. Veliko hvala mojoj porodici i dečku za neprestanu podršku i bodrenje.”

Nadicin trener Jugoslav Nastasić podseća da je zlato iz Hamburga najnovije u nizu osvojenih odličja posle osvojenog zlata u Sloveniji pre sedam dana:

“Prezadovoljan sam rezultatima koje Nadica ostvaruje u kontinuitetu. Vanserijski je motivisana, a fizički je odlično pripremljena. Uzeli smo 20 novih bodova i nadam se da ćemo obezbediti drugu poziciju na svetskoj listi pred Evropsko prvenstvo u maju, u Zagrebu.”

Nastasić se osvrnuo i na plasman Dušana Božanića, koji je, inače, Nadicin brat i takođe jedan od najboljih takmičara TK Imperium:

“Čestitam Dušanu na novim osvojenim bodovima u kategoriji do 68 kilograma. Posle prvog pređenog kola, on je izgubio sudijskom odlukom u meču u kojem je bio daleko bolji od svog protivnika.”

Glavni trener Imperiuma zahvaljuje na podršci srpskom Ministarstvu omladine i sporta, Tekvondo asocijaciji Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije i gradskoj sekretarki za omladinu i sport Dragani Belojević.

Nadicu Božanić očekuje još nekoliko nastupa na značajnim evropskim turnirima pre učešća na Evropskom seniorskom prvenstvu u maju, u Zagrebu.

Podeli

Najnovije vesti

ExYu Open 2023

Poslednji turnir u 2023 godini Ex Yu open održan je u Hali sportova. Tim Imperium je osvojio 6 medalja. Kadetkinja Zorana Veljković je proglašena za najbolju takmičarku turnira. Čestitamo svima koji su predstavljali klub. Sledi pauza a sledeće godine nastavljamo sa...

Evropsko prvenstvo – Forme

Na upravo završenom Evropskom prvenstvu u formama koje je održano u Insbruku a koje je okupilo 470 takmičara iz cele Evrope naš klub je predstavljao Nemanja Janković. On je nastupao pojedinačno i u paru i od ukupno 24 takmičara koliko je bilo u njegovoj kategoriji on...

Balkan kup G1

Tekvondo klub IMPERIUM je ucestvovao na Balkanskom kupu G1 koji se ove godine održao u Sarajevu. Okupio je preko 800 takmicara. Zorana Veljković - kadetkinja kluba - je zauzela prvo mesto i osvojila drugu zlatnu medalju posle evropskog prvenstva. Čestitamo Zorani i...

Elite Open 2023

Međunarodni turnir Elit open okupio je u Hali sportova 600 takmičara iz više od 50 klubova iz regiona u svim uzrasnim kategorijama. Naš tim je i ovog puta osvojio veliki broj medalja. Čestitamo svima koji su predstavljali naš tim.Ostvareni rezultati:BORBE1. Andrea...

Trofej Beograda 2023.

Ovogodišnji Trofej Beograda i Kup Beograda okupio je više od 500 takmičara u svim uzrasnim kategorijama u borbama i formama.Naš tim je u ukupnom plasmanu osvojio pehar za 3. mesto za forme u B klasi. Naši najmlađi članovi su u ukupnom plasmanu zauzeli 4...

Blog

Takmičarska trema

Da li ti se pred takmičenje dlanovi znoje i imaš čudan osećaj u stomaku? Da li ti srce lupa kao ludo i imaš osećaj kao da ne možeš da nadišeš dovoljno vazduha? Da li ti kroz glavu prolazi hiljade misli? Da li danima pre takmičenja razmišljaš o tome kakav ćeš biti i...

Instagram