IMPERIUM

VESTI

Nadica Božanić zlatna i u novoj sezoni

24.02.2020. | Vesti

Ljubljana, 23. februar – Takmičarka tekvondo kluba “Imperium” i reprezentacije Srbije,  Nadica Božanić, osvojila je u Ljubljani zlatnu medalju na tekvondo turniru Slovenia Open 2020.

Božanićeva je u finalu pobedila takmičarku Crne Gore, Teodoru Mitrović sa više od 20 poena razlike (23-2). Na putu do finala prvo je savladana bugarska takmičarka Jana Taseva rezultatom 44-4, a zatim i Italijanka Lucija Martignani (22-1). Takmičarka iz Hrvatske, Ana Taslak, pružila je najjači otpor Nadici, ali je i ona pobeđena rezultatom 16-6.

Slovenia Open je  turnir G1 klase, a zlato koje je Nadica osvojila samo je još jedno u nizu brojnih priznanja, koje potvrđuje, da je naša tekvondistkinja među najboljim tekvondo sportistima, ne samo u Srbiji, nego i u Evropi.

Ne krijući zadovoljstvo osvojenom medaljom, Nadica se zahvalila svom matičnom klubu TK “Imperium” i trenerima:

“Presrećna sam ovom medaljom. Dosta smo se spremali za ovu sezonu i iako sam izgubila na prvom turniru u ovoj godini, uspela sam za jako kratko vreme da povratim fokus i dam svoj maksimum za samo tri dana nakon poraza. Protivnice su mi bile poznate i jako dobre, ali uspela sam da ih savladam i da za svaku posebno spremim taktiku sa pomoćnim trenerom Danilom Vukelićem. Želim da zahvalim svom treneru Jugoslavu Nastasiću i tekvondo klubu “Imperium”, kondicionom treneru Vladi Radojičiću i sportskom psihologu Borisu Stankoviću . Hvala na podršci mojoj porodici i dečku.”

Nadicin trener i glavni trener TK “Imperium”, Jugoslav Nastasić , takođe je zadovoljan  rezultatom koji je naša tekvondistkinja ostvarila u Ljubljani:

“Prezadovoljan sam zlatnom medaljom i osvojenim novim bodovima na svetskoj listi. Početak je sezone i takmičari jos traže pravu formu, a ovo zlato je dokaz da smo na pravom putu. Uzeli smo 10 bodova, što je jako bitno da zadržimo dobar renking pred Evropsko prvenstvo 2020. u maju.”.

U narednih par meseci, Nadicu očekuju brojni turniri na kojima će nastojati da održi osvajački tempo. Sledeće takmičenje na kojem će najuspešnija takmičarka TK “Imperium” nastupiti je Germany Open, u Hamburgu.

Nadica Božanić je, inače, druga na svetskoj rang listi najboljih tekvondista. 

Na pomenutom takmičenju učestvovao je i Nadicin mlađi brat, Dušan Božanić, koji je posle odlične prve borbe, na putu do medalje, zaustavljen u drugom kolu od strane crnogorskog takmičara

Podeli

Najnovije vesti

Zajednički trening u Vršcu

U nedelju 23. avgusta, u organizaciji Tekvondo asocijacije Srbije i Tekvondo kluba Eurošped, održani su zajednički treninzi za sve takmičarske kategorije.

Treće zlato Nadice Božanić

Tekvondistkinja Nadica Božanić osvojila je zlatnu medalju na takmičenju G1 klase Sofia Open u Bugarskoj. Ona je u finalu pobedila mađaricu Csenge Patakfalvy sa 21 : 2.

Blog

Takmičarska trema

Da li ti se pred takmičenje dlanovi znoje i imaš čudan osećaj u stomaku? Da li ti srce lupa kao ludo i imaš osećaj kao da ne možeš da nadišeš dovoljno vazduha? Da li ti kroz glavu prolazi hiljade misli? Da li danima pre takmičenja razmišljaš o tome kakav ćeš biti i...

Instagram