IMPERIUM

VESTI

KRUNA DVANAESTOGODIŠNJEG RADA! – Nadica srebrna na EP u Dablinu

30.11.2019. | Vesti

Nadica Božanić, prva zvezda Tekvondo kluba Imperium, i najbolja mlada sportistkinja Srbije za 2018. godinu, ostvarila je istorijski uspeh za sebe i svoj klub, osvojivši srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama u Dablinu.

Nakon sjajnih rezultata u juniorskoj konkurenciji, i osvajanja drugog mesta na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu i titule najbolje mlade sportistkinje Srbije, Nadica je dodatno podigla lestvicu osvojivši prvu medalju sa velikih takmičenja u seniorskoj konkurenciji, i time napravila istorijski rezultat, kako za sebe, tako i za TK Imperium.

– Kruna dvanaestogodisnjeg rada je srebrna medalja na Evropskom prvenstvu. Ovo odličje je potvrda vrhunskog kvaliteta. Posle juniorskih medalja došla je i prva seniorska. Najlepši mogući završetak sezone! Znao sam da Nadica može da napravi veliki rezultat još kad je kao devojčica zakucala na vrata Tekvondo kluba Imperium i počela da trenira. Od tada do danas smo prošli dug put, ali sve se to danas ostvarilo. Napravili smo najbolji rezultat i ja sam prezadovoljan – rekao je Jugoslav Nastasić.

Još više raduju ubedljive pobede koje je Nadica ostvarila. U eliminacijama, prve dve borbe deklasirala je protivnice iz Francuske i Švedske sa po 20 poena razlike. U polufinalu bila je bolja od Ruskinje Julije Zajceve rezultatom 21:19. Nažalost u borbi za zlato Doris Pole, predstavnica Hrvatske, je slavila.

Pored Nadice Božanić, na EP je nastupio i Dušan Božanić, kome je ovo bilo prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji, ali je nažalost eliminisan od protivnika iz Ukraine.

Podeli

Najnovije vesti

2. Sparta challenge

Nakon letnje pauze nas tim je započeo drugi deo sezone na 2. Sparta challenge održanom u Novom Sadu. Tim Imperium predstavljali su 8 takmičara i svi se kući vraćaju sa medaljama.Osvojili smo 4 zlata, 2 srebra I 2 bronze. Čestitamo takmičarima I nastavljamo dalje u...

Kup Srbije za kadete 2023

Na kupu Srbije za kadete održanom u Vršcu naš tim je učestvovao sa šest takmičara. Osvojili smo pet medalja. Čestitamo svim takmičarima na izuzetnoj borbenosti. Medalje su osvojili:1. Nina Mihajlovic 🥇2. Martina Kokotović 🥈3. Zorana Veljković 🥈4. Jana Bursać 🥈5. Jovan...

Evropsko juniorsko prvenstvu u Talinu

Na upravo završenom evropskom juniorskom prvenstvu u Talinu - takmičarka našeg kluba Nina Stojanović - osvojila je peto mesto ! Bravo Nina - idemo još jače sledeće sezone !!!

Pripreme za evropsko prvenstvo

Clanice naseg kluba Nina Stojanović i Zorana Veljković - uspešno su zavrsile pripreme za evropsko prvenstvo na kampu reprezentacije u Vrscu!

Kamp za mlade takmičare Beograda

U organizaciji Beogradske tekvondo asocijacije u Krupnju se u periodu 30.07.-07.08.2023. održava kamp za mlade takmičare Beograda. Na ovom kampu naš klub predstavljaju kadetkinja Jana Bursać i pionirke Teodora Janković i Milica Milisavljević. Želimo im lep provod na...

Blog

Takmičarska trema

Da li ti se pred takmičenje dlanovi znoje i imaš čudan osećaj u stomaku? Da li ti srce lupa kao ludo i imaš osećaj kao da ne možeš da nadišeš dovoljno vazduha? Da li ti kroz glavu prolazi hiljade misli? Da li danima pre takmičenja razmišljaš o tome kakav ćeš biti i...

Instagram