IMPERIUM

VESTI

KRUNA DVANAESTOGODIŠNJEG RADA! – Nadica srebrna na EP u Dablinu

30.11.2019. | Vesti

Nadica Božanić, prva zvezda Tekvondo kluba Imperium, i najbolja mlada sportistkinja Srbije za 2018. godinu, ostvarila je istorijski uspeh za sebe i svoj klub, osvojivši srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama u Dablinu.

Nakon sjajnih rezultata u juniorskoj konkurenciji, i osvajanja drugog mesta na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu i titule najbolje mlade sportistkinje Srbije, Nadica je dodatno podigla lestvicu osvojivši prvu medalju sa velikih takmičenja u seniorskoj konkurenciji, i time napravila istorijski rezultat, kako za sebe, tako i za TK Imperium.

– Kruna dvanaestogodisnjeg rada je srebrna medalja na Evropskom prvenstvu. Ovo odličje je potvrda vrhunskog kvaliteta. Posle juniorskih medalja došla je i prva seniorska. Najlepši mogući završetak sezone! Znao sam da Nadica može da napravi veliki rezultat još kad je kao devojčica zakucala na vrata Tekvondo kluba Imperium i počela da trenira. Od tada do danas smo prošli dug put, ali sve se to danas ostvarilo. Napravili smo najbolji rezultat i ja sam prezadovoljan – rekao je Jugoslav Nastasić.

Još više raduju ubedljive pobede koje je Nadica ostvarila. U eliminacijama, prve dve borbe deklasirala je protivnice iz Francuske i Švedske sa po 20 poena razlike. U polufinalu bila je bolja od Ruskinje Julije Zajceve rezultatom 21:19. Nažalost u borbi za zlato Doris Pole, predstavnica Hrvatske, je slavila.

Pored Nadice Božanić, na EP je nastupio i Dušan Božanić, kome je ovo bilo prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji, ali je nažalost eliminisan od protivnika iz Ukraine.

Podeli

Najnovije vesti

Treće zlato Nadice Božanić

Tekvondistkinja Nadica Božanić osvojila je zlatnu medalju na takmičenju G1 klase Sofia Open u Bugarskoj. Ona je u finalu pobedila mađaricu Csenge Patakfalvy sa 21 : 2.

Pet medalja prvog dana Sofia Open-a

Prvog takmičarskog dana Sofia Open, takmičari TK Imperium ostvarili su odlične rezultate osvojivši tri srebrne i dve bronzane medalje.  Srebrne medalje osvojili su Sergej Milanović u kategoriji kadeta do 65kg, Lazar Tomić u kategoriji kadeta do 57kg i Nina Stojanović...

Nadica zlatna i u Hamburgu

Tekvondistkinja Nadica Bozanić osvojila je zlatnu medalju na turniru G2 klase Germany Open 2020, u Hamburgu. Nadica je u finalu savladala Litvanku Jolantu Tarvidu rezultatom 8:3, a pobedom je dokazala kako je zasluženo jedna od najboljih takmičarki tekvondoa u svetu.

Na dva fronta u istom danu

Na dan nastupa Nadice Božanić i Dušana Božanića  na German Open G2 u Hamburgu, u Sportskoj hali “Ranko Žeravica” u Beogradu, održan je 16. Omega kup. Tradicionalno prvi domaći turnir u godini okupio je preko 600 takmičara iz zemlje i okruženja u nadmetanjima u borbama i formama.

Nadica Božanić zlatna i u novoj sezoni

Takmičarka tekvondo kluba “Imperium” i reprezentacije Srbije,  Nadica Božanić, osvojila je u Ljubljani zlatnu medalju na tekvondo turniru Slovenia Open 2020. Božanićeva je u finalu pobedila takmičarku Crne Gore, Teodoru Mitrović sa više od 20 poena razlike (23-2).

Blog

Takmičarska trema

Da li ti se pred takmičenje dlanovi znoje i imaš čudan osećaj u stomaku? Da li ti srce lupa kao ludo i imaš osećaj kao da ne možeš da nadišeš dovoljno vazduha? Da li ti kroz glavu prolazi hiljade misli? Da li danima pre takmičenja razmišljaš o tome kakav ćeš biti i...

Instagram