IMPERIUM

VESTI

Istorijski ekipni rezultat na Kupu Srbije

15.12.2019. | Vesti

Seniori Tekvondo kluba Imperium ostvarili su istorijski uspeh osvojivši ekipno drugo mesto na Kupu Srbije za kadete i seniore u olimpijskim kategorijama, održanom 15.12.2019. godine u Vršcu.

Ovaj rezultat je samo nastavak serije odličnih rezultata koje je naš tim ostvarivao tokom cele godine, kako u seniorskoj, tako i u ostalim uzrasnim kategorijama i predstavlja potvrdu kvalitetnog rada kompletnog kluba.

“Prezadovoljan sam ostvarenim rezultatima na kupu Srbije. U seniorima smo, sa samo 3 takmičara, uzeli vicešampionski pehar (2 zlata i srebro), a u kadetima smo bili treći u Srbiji. To je sve potvrda da se u klubu radi na vrhunskom nivou, i da posle evropskog seniorskog srebra dolaze polako na red i ekipni rezultati”, izjavio je Jugoslav Nastasić, glavni trener TK Imperium.

Pored ekipnog drugog mesta u konkurenciji seniora, naš tim je osvojio trofeje i za ekipno treće mesto u konkurenciji kadeta, treće mesto u konkurenciji seniorki i treće mesto u konkurenciji seniora, a kolekciju trofeja upotpunio je Dušan Božanić, osvojivši trofej namenjen najboljem takmičaru turnira.

Uz ukupno 5 trofeja, naši takmičari su osvojili i 11 medalja, od čega je 5 zlatnih, 5 srebrnih i jedna bronzana, dok je veći broj naših takmičara bio “na korak” do odličja, a trenerski tim činili su Jugoslav Nastasić, Danilo Vukelić i Nikola Dević.

Osvajači zlatnih medalja:

 • Dušan Božanić, senior -68kg
 • Nadica Božanić, senior -67kg
 • Konstantin Jokić, kadet -57kg
 • Nina Stojanović, kadet -44kg
 • Sara Bulatović, kadet(B) -41kg

Osvajači srebrnih medalja:

 • Nikola Bajić, senior -68kg
 • Sergej Milanović, kadet -61kg
 • Lazar Tomić, kadet -57kg
 • Đurđa Savić, kadet -41kg
 • Sara Marđokić, kadet(B) -44kg

Osvajači bronzanih medalja:

 • Nikolina Čečarić (Imperium Pazova), senior -57kg

Ovim turnirom završava se takmičarska sezona, a prvi sledeći turnir na kome TK Imperium planira učešće je 5. WT President’s Cup za evropski region, koji će se održati u periodu od 18. do 22. februara 2020. godine u Helsinborgu.

Podeli

Najnovije vesti

2. Sparta challenge

Nakon letnje pauze nas tim je započeo drugi deo sezone na 2. Sparta challenge održanom u Novom Sadu. Tim Imperium predstavljali su 8 takmičara i svi se kući vraćaju sa medaljama.Osvojili smo 4 zlata, 2 srebra I 2 bronze. Čestitamo takmičarima I nastavljamo dalje u...

Kup Srbije za kadete 2023

Na kupu Srbije za kadete održanom u Vršcu naš tim je učestvovao sa šest takmičara. Osvojili smo pet medalja. Čestitamo svim takmičarima na izuzetnoj borbenosti. Medalje su osvojili:1. Nina Mihajlovic 🥇2. Martina Kokotović 🥈3. Zorana Veljković 🥈4. Jana Bursać 🥈5. Jovan...

Evropsko juniorsko prvenstvu u Talinu

Na upravo završenom evropskom juniorskom prvenstvu u Talinu - takmičarka našeg kluba Nina Stojanović - osvojila je peto mesto ! Bravo Nina - idemo još jače sledeće sezone !!!

Pripreme za evropsko prvenstvo

Clanice naseg kluba Nina Stojanović i Zorana Veljković - uspešno su zavrsile pripreme za evropsko prvenstvo na kampu reprezentacije u Vrscu!

Kamp za mlade takmičare Beograda

U organizaciji Beogradske tekvondo asocijacije u Krupnju se u periodu 30.07.-07.08.2023. održava kamp za mlade takmičare Beograda. Na ovom kampu naš klub predstavljaju kadetkinja Jana Bursać i pionirke Teodora Janković i Milica Milisavljević. Želimo im lep provod na...

Blog

Takmičarska trema

Da li ti se pred takmičenje dlanovi znoje i imaš čudan osećaj u stomaku? Da li ti srce lupa kao ludo i imaš osećaj kao da ne možeš da nadišeš dovoljno vazduha? Da li ti kroz glavu prolazi hiljade misli? Da li danima pre takmičenja razmišljaš o tome kakav ćeš biti i...

Instagram